byEmschen       Vi som bloggar här       Kontakta oss

Utflykt dit näsan pekar

| Inga kommentarer

I onsdags åkte vi ner till vännerna i Alstad igen. Jag och barnen iallafall, maken arbetade fortfarande då..

Vi fick en mysig, avkopplande dag i deras trädgård. Vi körde en liten sväng till Trelleborg och jag hamnade i fröhyllan i en affär. Köpte på mig en massa vallmofrön. Ska se om de trivs här! Var halva priset, så jag passade på 😁

Vännerna har massa rosor i sin trädgård. Doftar ljuvligt när man sitter på altanen. 

De har även en liten damm, där vi har en lite ljugarbänk. Där satt vi också en stund. Vi badade även i deras pooler. De har en ”vanlig” och en varmvattenpool. Vi satt en stund i båda. Kände mig riktigt avslappnad när jag kröp till sängs! En riktigt skön känsla!

Så blev det torsdag morgon och utflyktsdag!

Kunde inte bestämma mig för vad jag skulle ha på sista mackan så blev halva med ost och marmelad och halva med chokladkräm med jordnötssmör i. Mm mm! Inte dumt alls!

Sedan åkte vi dit näsan pekar! Vi hade ett mål och det var lunch på Thai Smile i Simrishamn. Majas ena bästa kompis sommarjobbar där och de har inte hunnit träffas.. 

Blev några stopp på vägen dit.. Vi stannade bland annat till hos Österlenkryddor. Där köptes några växter… sen blev det några fotostopp med, det är ju så vackert på Österlen!

Till sist hamnade vi i Simrishamn i alla fall! Blev lite buffé där.. massa sushi åt jag! Mmm!

Sen flanerade vi så smått. Jag hade en obehagskänsla i kroppen. Kände mig inte riktigt pigg och kände mig kissnödig HELA tiden. Sist jag hade urinvägsinfektion gick det väldigt snabbt innan jag bara kissade blod och det var ingen rolig erfarenhet, så vi för in på närmsta apotek för att hitta något receptfritt, men de hade inget, men rekommenderade appen Min doktor. Så jag kollade in den, loggade in med mitt bank id och fyllde in en massa information. Både om nuläget och sjukdomshistoria.  Så efter en kvart-tjufo minuter hade jag ett recept. Så smidigt i sådana här nödsituationer! 

Så för vi tillbaka mot Ystad, där Maja o Tova badade i havet, sen vidare mot Alstad där vi mötte upp makarna/papporna (som hade jobbat) för kvällsmat och ytterligare poolbad för barnen.. jag kände mig dock sämre och sämre, så vi packade snart ihop oss för hemfärd.

Blev såklart några stenar från stranden som hamnar i minnesburken… 

Fredagen ägnades mest åt återhämtning! Tvätta lite och vila. 

Nu har även maken fått semester så nu blir det mysiga dagar!

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.