byEmschen       Vi som bloggar här       Kontakta oss

Trettondagen!

| Inga kommentarer

Trettondagen blev en lugn och fin dag!
På förmiddagen plockade vi i ordning och handlade. Sen blev det lite städ och matlagning.. Med många pauser 😀
Svägerskan med familj kom på middag!
Helstekt kotlettrad med potatis, sås, pressgurka och gelé.  Det blir inte mycket bättre!

image

Gjorde pressgurkan först!
En slanggurka som skivas tunt (brukar använda osthyvel).
Sen saltar du gurkan och lägger i en skål. Ta sedan nått tungt och lägg över.
Låt stå minst en halvtimme.
Blanda sedan
1 dl vatten
2msk ättika
2msk socker
Lite vitpeppar och persilja
Blanda allt och rör till sockret smält.
Häll av vätska från gurkorna och lägg gurkorna i en burk, slå över ättikslagen. Låt stå minst en timme innan servering!

Kotlettraden brynte jag med salt och peppar, la i en ugnsform med Termometern i den tjockaste delen. Ugnen hade jag på 100-125grader och köttet fick gå upp till 72grader.. Blev saftigt och gott…

image

Dukade lite fint.. Tulpaner och ljus på bordet.

image

Brasa utanför fönstret..
Blev riktigt gott!
Nu tittar käre maken på Rydberg på tv:n, jag bloggar, men ska ta min bok och läsa lite tror jag.
Imorgon är hela familjen ledig, då ska vi mysa ännu mer!

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.