byEmschen       Vi som bloggar här       Kontakta oss

Smaskiga, kladdiga kakor

| En kommentar

Här kommer receptet på en smidig sorts kakor. Perfekta att ha i frysen när oväntade gäster knackar på dörren (eller gottesuget sätter igång).

De är godast lite lätt tinade, så ta ut dem medan du sätter på kaffet och/eller blandar saft och dukar.

Originalreceptet kommer från fikastunder

Du behöver:

2 ägg

3 dl socker

1,5 dl mjöl 

4 msk kakao

1,5 tsk vaniljsocker

100g smält smör

Du vispar först ägg och socker. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner tillsammans med det smälta smöret.

Smeten fördelar du i 22st muffinsformar i aluminium. De ska sedan gräddas i 175 grader i 13 min.

Medan de är i ugnen kokar du ihop:

100g smör 

4 msk socker

4 tsk kakao

2 tsk mjöl

1 dl grädde

1 dl mjölk 

Lägg allt detta i en kastrull och låt det koka upp.

När muffinsen är klara i ugnen, ska de svalna någon minut, innan du slår över chokladsåsen.

Sedan ska de in i frysen. Jag sätter in dem i frysen på en skärbräda först, så chokladkolan stelnar lite, innan jag lägger de i burkar med papper mellan lagren.

Sen när man ska servera dem är det gott med en klick vispad grädde och bär.

Så himla gott!
 Och det bästa? De fungerar lika bra att baka med glutenfritt mjöl!

En kommentar

  1. Men ååååå vad gott. Mums. Kram Anette

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.