byEmschen       Vi som bloggar här       Kontakta oss

Polarkakor

| En kommentar

Receptet kommer ifrån tidningen Hembakat och deras julnummer, min ändringar inom parentes.
Du behöver:
50g smör
50g jäst
5dl vatten (men jag tar nog mjölk nästa gång)
3msk ljus sirap (jag tog på måfå)
1tsk salt (höftade lite)
ca 16dl rågsikt (jag hade inte så mycket hemma så jag blandade de sorter jag hade, bl a dinkelmjöl)
Smält smöret och tillsätt vätskan, värm till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och lös upp med degvätskan.
Tillsätt sirap och saltet och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig, så den släpper bunkens kanter.
Låt jäsa under bakduk i 30 min.
Dela i ca 20 delar och trilla små bollar som kavlas ut i ca 16 cm rundlar.
Lägg på bakplåtspappersklädda (långt ord) plåtar och nagga dem och jäs ytterligare 10 min.
Grädda mitt i ugnen (275 grader) 3-5 min .
Låt svalna under bakduk!
Gör nu inte som jag och glöm förpacka efteråt, de var lite sega idag 🙂

En kommentar

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.