byEmschen       Vi som bloggar här       Kontakta oss

Nougat

| Inga kommentarer

Jag är en riktig nougatälskare!
Wienernougat är mumsigt, men när man gör de, så blir det inte mycket av det, så jag gör en sådan smet, men gör annat godis av det..

image

Nougatgodis
Det du behöver är:
Lika delar nougat (jag använder Odense) och valfri choklad (har gjort på mörk- och mjölkchoklad, ska testa med vit)
Smält över vattenbad.
Sedan kan du göra på olika vis!
Vill du göra Wienernougat blandar du i mandelspån och häller ut den på en plåt och låter stelna, innan du skär den i rutor.
Jag häller smeten i ischokladformar (är inget fanns av Ischoklad, så gör dessa istället),  antingen stoppar du i lite mandelspån här med, eller hoppar du helt enkelt över det! Så har du Wienerformar.

image

Om du har smält en hel förpackning Odensenougat och lika mycket choklad, räcker det till 30 formar och det som då blir över blandar jag med lite cornflakes och en nypa flingsalt. Klickar ut små högar på ett bakplåtspapper.  Detta blir då Wienercrisp..

image

Snabbt och lätt får du två olika godis på en gång.. Bra va? 😀

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.