byEmschen       Vi som bloggar här       Kontakta oss

Lussebullar

| Inga kommentarer

Receptet önskades så här kommer det!
Du behöver:
50g jäst 
100g smör
5 dl mjölk
250 g Kesella (hade bara en burk hemma så jag tog en burk creme fraiche också)
2 kuvert saffran (1g) (till dubbel sats använder jag 3 kuvert, tycker det ger lagom smak)
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl (mäter aldrig häller tills jag får degen bra)
1 ägg till pensling
Pärlsocker och/eller russin till dekoration
Vill man baka lussekatter är ingredienslistan klar till bullar/längder behövs fyllning.
Fyllning:
200g smör
200g mandelmassa
Så här gör du:
1. Smält smöret, tillsätt Saffran under tiden smöret smälter. Häll på mjölken och värm till 37 grader.
Slå det över smulad jäst som får lösas upp.
2. Tillsätt resten av ingredienser och så mycket mjöl att degen blir blank och smidig och släpper från kanterna.
3. Låt jäsa 40 min.
4. Baka ut degen som du vill ha den.
5. Jäs ytterligare 40 min
 6.Lussekatter och bullar gräddar jag i 225-250 grader ca 7-8 min (tror jag, beror ju på ugn), längderna i 200-225 grader i ca 20 min
Du får ut ca 36 stora lussekatter eller
46 stora bullar eller
4 längder
Lycka till!
Basreceptet kommer från någon tidning (minns inte vilken, skulle gissa på någon bakbilaga till kvällsposten eller nåt), men liknande cirkulerar lite varstans tycker jag..
Imorgon kommer pepparkaksdegen! Ska bara kolla upp lite detaljer först..

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.