byEmschen       Vi som bloggar här       Kontakta oss

Krikonchutney

| En kommentar

När vi var i Alstad i måndags, plockade vi (eller ja, ja, flickorna plockade) Krikon.. Krikon, plommon, Mirabeller. Kärt barn har många namn..

Fick med mig en del hem och tänkte att jag gör nått av det!

IMG_20160816_135950

Så idag har jag gjort Chutney… Vill dra ner på sockret, men denna hade nog behövt lite mer socker! Blev lite sur, men blir nog bra att ha till kött eller nått..

Du behöver:

1kg krikon

2dl socker

1dl vinäger

1 lök

3 stjärnanis

1 kanelstång

10st kryddnejlikor

1msk gula senapsfrön

salt och Sambal oelek

Stjärna ur krikonen och lägg i en gryta. Tillsätt allt utom sambalen. (Jag gjorde en liten kryddpåse till kryddorna). Koka 1 timme. Tillsätt sambal oelek efter tycke och smak. Häll på varma, väl rengjorda glasburkar (Sätt in glasburkarna och locken på 150grader i minst en kvart och slå sen i chutney direkt) och ställ att svalna uppochner (för att hjälpa till att bilda vacuum).

Sen är det bara att avnjuta som tillbehör till maten!

 

En kommentar

  1. Alltså det låter mysigt och gott och så där men jag gillar verkligen inte plommon eller chutney. haha
    Hade jag gjort det så hade jag nog testat att göra din chutney. 🙂

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.