byEmschen       Vi som bloggar här       Kontakta oss

Fuskmazarin

| Inga kommentarer

Älskar mazariner! Det är ju så gott!

Hittade ett recept när jag satt med mobilen, så det blev en skärmdump, och nu vet jag inte vart jag hittade det! Så kan tyvärr inte länka till orginalet.

När det står mjöl i mina recept här, går det oftast att byta rakt över till glutenfritt!

Detta är en snabbvariant av Mazarin, ingen mördeg, bara fyllning. Mumsigt som attan!

Du behöver

400gram riven mandelmassa

4 ägg

2msk mjöl (eller glutenfri mjölblandning)

1,5tsk bakpulver

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Rör sedan ihop mandelmassa med ett ägg i taget.

Tillsätt sedan mjölet och bakpulvret.

Häll det i en smörad form och grädda 30-40min.

När den svalnat häller du på glasyr av florsocker och vatten. Vill du kan du innan dess bre på ett tunt lager sylt.

IMG_20160812_152412

Glömde som vanligt fota den innan vi högg in på den..

IMG_20160812_152409

Isak, min lille linslus ville att kniven skulle vara med 🙂

Den var supergod, tycker jag!

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.