byEmschen       Vi som bloggar här       Kontakta oss

Daniels kyckling

| En kommentar

Denna kyckling hade vi också på midsommarafton. Lätt att göra, går att förbereda. Var receptet kommer ifrån från början vet jag inte, men jag har fått det av min Kusin Daniel, därför heter den Daniels kyckling här 🙂

½dl riven ingefära

½ vitlök

1 ½dl flytande honung

1/4 dl sambal oelek

2½ dl kinesisk soja

2½dl vatten

½dl sesamfrö (fast jag tog på måfå)

lite kycklingfond

2kg kycklingfilè (tar du innerfilèer behöver du inte göra nått med dem, tar du vanliga filèer får du dela dem)

Blanda ihop alla ingredienser utom sesamfröna och filèerna. Lägg i filèerna i marinaden ett dygn innan de ska serveras.

Lägg upp filèerna på en plåt (med bakplåtspapper på)

Strössla över sesamfröna och tillaga dem i ugnen 20 minuter i 200grader.

wpid-wp-1434977718269.jpeg

 

En kommentar

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.