byEmschen       Vi som bloggar här       Kontakta oss

Banana!

| Inga kommentarer

Letar ju en massa glutenfria recept. Har hittat tidningen Glutenfritt, där finns massor av goa recept!
Till Emmas och min lunchdejt häromveckan bakade jag därför en banankaka därifrån! När jag sen pratade om den på Blomsterverkstan så tyckte dem att vi behövde ha fredagsfika.. Så när vi hade goa vänner här, häromveckan bakade jag igen, men i muffinsform..  Blev minst lika bra!

image

För att baka den behöver du:
150g rumsvarmt smör
1dl muscovadosocker
1dl strösocker
2 ägg
200g mandelmjöl
100g glutenfri mjölmix (gärna säkert bra med vetemjöl ned)
1tsk vaniljsocker
1,5tsk bakpulver
125-150g mosad banan (ca 1 stor banan)
75g grovhackade pekannötter
50g grovhackad mörk choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, muscovadosocker,  strösocker så det blir luftigt och vitt.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop mellan varje.
Blanda övriga torra ingredienser och vänd ner i smeten.
Vänd ner nötterna, chokladen och bananen.
Tryck ner ett bakplåtspapper i en avlång form.
Grädda i nedre delen av ugnen i 45-50min.
Låt kakan svalna i formen innan du lyfter ur den.
Vill du istället göra muffins så blir det ca 12st. De behöver du gräddas i ca 20 min i samma temperatur.

image

Sen gör man en glasyr på 1dl florsocker och 1/2-1msk kallt kaffe, som man sen brer ut över kakan. Dekorera med hela pekannötter!
Sen är det bara att njuta!

image

Mums!

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.