byEmschen       Vi som bloggar här       Kontakta oss

Bakar bröd

| Inga kommentarer

Idag bakar jag bröd.
Gillar att knåda och exprimentera.
Dagens recept kommer från Kungsörnens Ljusa lantbrödsmjöl.
Jag gjorde lite ändringar som vanligt =)
 Långpannerutor
50g jäst
6dl ljummet vatten
25g rumsvarmt smör eller margarin
2 skvättar salt
2 rejäla klämmar på sirapsflaskan (ca 2 msk)
750 g mjöl
2 rivna morötter
Smula jästen och lös up med vattnet.
Ha i de andra ingredienserna.
Jäs under bakduk ca 30 min
Klicka ut i en bakpappersklädd långpanna och tryck ut degenså den täcker.
Dela den i rutor nästan igenom.
Jäs ytterligare 30 m
Grädda i 225 grader i 15-20 min
Klart!

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.